Jeka prema receptu Gordona Ramsayja (Best Menus)
Pripremite:
8 šnita pršuta (mi smo koristile istarski)
2 žlice maslinovog ulja
4 režnja češnjaka
300g ćimulica od kelja umjesto crnog kelja
sol
svježe mljeveni papar
120ml vode
1 ciabattu
Zagrijte tavu i na srednje jakoj temperaturi prepržite pršut dok ne dobije boju s obje strane. Izvadite ga i stavite sa strane.
U tavu dodajte maslinovo ulje i par minuta prepecite režnjeve češnjaka, da aromatizirate ulje. Zatim dodajte ćimulice, posolite, popaprite i podlijte vodom. Dinstajte 5-6 min uz stalno miješanje, dok ne omekšaju.
Narežite ciabattu, lagano tostirajte šnite i poslažite na njih pršut i ćimulice. Ja sam bruschette poslužila uz salatu od dragoljuba.
Nema komentara :
Objavi komentar