subota, 30. studenoga 2013.

Bruschetta with cavolo nero & Parma ham - Bruschette s (crnim) keljom i pršutom


Jeka prema receptu Gordona Ramsayja (Best Menus)


Pripremite:

8 šnita pršuta (mi smo koristile istarski)
2 žlice maslinovog ulja
4 režnja češnjaka
300g ćimulica od kelja umjesto crnog kelja
sol
svježe mljeveni papar
120ml vode
1 ciabattu


Zagrijte tavu i na srednje jakoj temperaturi prepržite pršut dok ne dobije boju s obje strane. Izvadite ga i stavite sa strane.




U tavu dodajte maslinovo ulje i par minuta prepecite režnjeve češnjaka, da aromatizirate ulje. Zatim dodajte ćimulice, posolite, popaprite i podlijte vodom. Dinstajte 5-6 min uz stalno miješanje, dok ne omekšaju.


Narežite ciabattu, lagano tostirajte šnite i poslažite na njih pršut i ćimulice. Ja sam bruschette poslužila uz salatu od dragoljuba.









Nema komentara :

Objavi komentar