Jeka prema receptu Gordona Ramsayja (Just Desserts)
Pripremite:
50g maslaca
pola velikog francuza ili nekog drugog kruha
60g grožđica ili suhih brusnica
2 žumanjka
2 jaja
40g šećera
300ml slatkog vrhnja
300ml mlijeka
4 žlice likera po želji (Baileys, Grand Marnier..)
demerara ili obični šećer za posipanje
2-3 žlice Pelleove marmelade od dunja ili džema kojeg imate
Namastite vatrostalnu posudu ili tepsiju maslacem, a s ostatkom premažite šnite kruha. Poslažite kruh u tepsiju tako da se preklapa i posipajte suhim voćem. Istucite žumanjke, jaja i šećer dok smjesa ne postane pjenušava. Zatim dodajte slatko vrhnje, mlijeko i liker. Prelijte po kruhu.
Rukama pritisnite kruh da se što bolje natopi i ostavite da stoji 20ak minuta. Pećnicu ugrijte na 180C.
Tepsiju stavite u veći pleh i napunite ga vodom, da se složenac peče u vodenoj kupelji. Posipajte demerara šećerom i pecite 40-50 minuta, dok ne pozlati.
Pred sam kraj pečenja zagrijte džem i njime premažite složenac čim ga izvadite iz pećnice. Ostavite 15ak minuta da se hladi. Ako želijte, prije posluživanja poprskajte s još malo likera.
Link na YT recept
Nema komentara :
Objavi komentar