četvrtak, 24. listopada 2013.

Pavlova s poširanim kruškama


Maja inspirirana receptom Marthe Stewart


Pripremite:

za podlogu:


4 bjelanjka
120 g šećera
1 žličica aceta balzamica
2 žlice prosijanog kakao praha
50 g nasjeckane čokolade s bar 60% kakaa

400ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu

Tucite bjelanjke, žlicu po žlicu dodavajte šećer, a kad je potpuno glatko dodajte prosijani kakao pa aceto i čokoladu i lagano miješajte da se izjednači.

Napravite krug na papiru za pečenje, ali imajte na umu da će se tijekom pečenja tijesto proširiti.
Pavlovu stavite u pećnicu ugrijanu na 180C i onda smanjite temperaturu na 150C.
Pecite oko 50 minuta.


Bilo bi idealno da kruške ispoširate dan ranije, kako bi se vino upilo tijekom stajanja.

za poširane kruške:

750ml crnog vina (Cabernet)
2 šalice vode
1 šalicu šećera
1 žličicu crnog papra u zrnu
3 lista lovora
2 štapića cimeta
3-6 krušaka




U posudu debljeg dna ulijte vino i vodu, dodajte šećer i začine pa miješajte dok ne uzavri i dok se šećer ne otopi. Oguljene kruške stavite u vino i kuhajte 20ak minuta dok ne omekšaju.




Kruške pažljivo izvadite u posudu, vino procijedite i njime prelijte kruške pa poklopite i ostavite da se hladi. Preko noći hladite u frižideru. Idući dan izvadite kruške iz vina i stavite vino da se reducira na laganoj vatri.

Pavlovu stavite na pladanj, premažite tučenim slatkim vrhnjem pa ukrasite poširanim kruškama i narom pa prelijte reduciranim vinom.










Nema komentara :

Objavi komentar