Pripremite:
janjetinu
1 veću glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 srednje velik patlidžan
1 tikvicu
1 papriku
sol
svježe mljeveni papar
majčinu dušicu
maslac i maslinovo ulje za premazivanje
8 listova vučenog tijesta
za umak:
200ml grčkog jogurta
100ml običnog tekućeg jogurta
2 režnja češnjaka
pola ljute papričice
sol
svježe mljeveni papar
Na maslinovom ulju prodinstajte tanko narezan luk i nasjeckan češnjak. Kada se luk zastakli dodajte povrće narezano na trakice. Dinstajte dok ne omekša, začinite pa umiješajte meso narezano na kockice ili komadiće.
List vučenog tijesta preklopite, tako da dobijete traku široku poput dlana. Premažite je otopljenim maslacem i u desni kut stavite veliku žlicu smjese od mesa i povrća.
Presavinite u trokut i tako preklapajte dok ne dođete do kraja trake.
Višak ugurajte u džepić, trokut premažite maslacem i stavite u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje.
Pecite 10ak minuta na 180C, zatim preokrenite trokutiće i pecite još 10ak minuta.
Pomiješajte jogurte, nasjeckani češnjak i ljutu papričicu. Posolite, popaprite i prelijte po trokutićima.
Odlične! Sasvim drugačije od bilo kakve pite sa mesom... Jagnjetina, a uz to potlidžan i paprike... Sačuvaću recept, pa pravim kao neko malo prefinjenije predjelo kad budem imala goste na večeri! :D
OdgovoriIzbriši