četvrtak, 3. listopada 2013.

Lungić u umaku od suhih smrčaka i pesta


Maja u suradnji s Pelle - gladni mačak


Pripremite:

1 svinjski file od 600tinjak grama
maslac
maslinovo ulje
20g suhih smrčaka
2dl vode
2 žlice Pelleovog pesta od vrganja, lisičarki i suhih smrčaka
1dl graševine
(1 veliku žlicu brašna, ako ne koristite vodu od kuhanja tjestenine)
sol
svježe mljeveni papar
timijan


Suhe smrčke stavite u 2dl vode da se namaču. Lungić narežite na medaljone i prepecite po želji, slabije ili jače pa poklopite i ostavite sa strane.




Pomiješajte žlicu maslaca i žlicu maslinovog ulja i zagrijte u tavi. Dodajte 2 žlice pesta od vrganja, lisičarki i suhih smrčaka pa kratko propirjajte. Podlijte s malo vode u kojoj su se namakali smrčci. Natrgajte u umak listiće timijana i dodajte smrčke.




Ako uz umak kuhate tjesteninu, dodajte u umak vodu od kuhanja. Ako ne kuhate tjesteninu, onda u 1dl vina razmutite jednu veliku žlicu brašna i dodajte u umak. Promiješajte i ostavite da krčka na laganoj vatri. Posolite, popapite i poslužite uz meso.

Medaljone prelijte umakom. Servirajte s prilogom po želji, tjesteninom ili rižom.




Nema komentara :

Objavi komentar