petak, 25. listopada 2013.
Juha od slanutka i blitve
Pripremite:
1 šalicu suhog slanutka ili konzervu od 400g
150g listova cikle ili nekog drugog zelenog povrća (blitva, špinat, raštika)
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 žlicu rajčica koncentrata
6dl povrtnog temeljca
sol
papar
maslinovo ulje
Suhi slanutak namočite večer prije, ocijedite i kuhajte oko 40 minuta.
Na maslinovu ulju pirjajte usitnjen luk i češnjak, posolite, dodajte narezane listove povrća, dodajte rajčicu, popaprite pa pirjajte 10 minuta.
Nalijte temeljac i dodajte slanutak.
Pustite da juha lagano kuha oko 20 minuta.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Nešto sa žlicom
,
Vegan friendly
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar