ponedjeljak, 16. rujna 2013.

Teletina u umaku od pesta od vrganja, lisičarki i suhih crnih trubača




Pripremite:

600g telećih šnicli
2 žlice Pelleovog pesta od vrganja, lisičarki i suhih crnih trubača
4 žlice umaka od rajčice
2dl povrtnog temeljca
svježi bosiljak
maslinovo ulje
sol
papar


Odreske posolite, natrljajte listovima bosiljka, blago potucite pa ih premažite mješavinom od 1 žlice pesta i 3 žlice umaka od rajčice. Neka odstoje 15tak minuta.



Zagrijte maslinovo ulje pa ispecite odreske sa svake stane 3 minute.
Podlijte povrtnim temeljcem, deglazirajte. Pustite da umak prokuha i da se reducira. Dodajte 1 žlicu pesta, malo papra, 1 žlicu umaka od rajčice.
Promiješajte i odmah poslužite samostalno ili uz rižu.




Niste li te sreće da Vam je dostupan ovaj mačkov čarobni pesto, meso premažite bilo kojom vama dragom inačicom - pestom od maslinova ulja s dodatkom maslina, pistacija, badema, češnjaka, mladog luka, paprika, bosiljka...







Nema komentara :

Objavi komentar