nedjelja, 8. rujna 2013.

Polpete s mozzarellom, rajčicama i inćunima



Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite:

600g mljevene junetine
1 srednje veliku glavicu luka
1 jaje
60g  mljevenih badema
1 žlicu mljevenog lana
himalajsku sol
papar
2 rajčice
2 loptice mozzarelle
6 inćuna

Pomiješajte mljeveno meso s nasjeckanim lukom, mljevenim bademima, lanom i dodajte jaje. Začinite pa oblikujte polpete. Prepecite ih na ulju, da dobiju boju s obje strane.
Zagijte pećnicu na 200C.

Poslažite polpete u vatrostalnu posudu i na svaku stavite plošku rajčice. Posolite, popaprite, posipajte s malo origana.



Na svaku šnitu rajčice položite šnitu mozzarelle. Na vrh položite trakice inćuna u križ. Ako su inćuni deblji, prerežite ih po dužini.




Pecite 10ak min, dok se mozzarella ne otopi. Poslužite sa salatom.










Nema komentara :

Objavi komentar