Pripremite:
4-5 malih korijena cikle
4-5 krumpira srednje veličine
sol
papar
slatko vrhnje
maslac
Dobro operite ciklu, tanko ogulite pa je narežite na
ploške, kuhajte 1/2 sata u posoljenoj vodi. Dodajte krumpir i kuhajte da
povrće bude mekano.
Procijedite
povrće pa dodajte 1dl slatkog vrhnja i maslac. Tucite gnječilicom za
krumpir pa dodajte nekoliko žlica vode od kuhanja.
Začinite s malo papra.
Pire je jako dopadljiv, neobičnog okusa i prelijepe boje. Mi smo ostavile malo krupnije komadiće cikle radi zanimljive teksture.
Poslužite uz lešo povrće, pečenu baby ciklu, kuhanu piletinu...
Moram probati ovo, divno izgleda!Mica
OdgovoriIzbrišiProbaj Mico,svidjet će ti se.
OdgovoriIzbrišiPriprema jednostavna,a boja i okus predobri.Podigne i tako dosadno jelo kao što je kuhana piletina.
Jeka