subota, 24. kolovoza 2013.

Panna cotta s Pelleovim džemom od trešanja i ogrozda u Chardonnayju i sirupu bazge


Maja u suradnji s Pelle - gladni mačak


Pripremite, za 4 posudice:

500ml slatkog vrhnja
3 žlice šećera
1 mahuna vanilije (ili ekstrakt)
1 paketić želatine (2 i 1/2 žličice)
Pelleov džem od trešanja i ogrozda u Chardonnayju i sirupu bazge 


Zagrijte slatko vrhnje i šećer, a kada se šećer otopi maknite s vatre i dodajte unutrašnjost mahune vanilije i mahunu pa ostavite da stoji.

Namastite kalupiće nekim neutralnim uljem da kasnije lakše izvadite panna cottu iz kalupa. (Ako ćete kremu servirati u čašama ili kalupima, onda ih ne morate namastiti.)




Namočite želatinu u vodi, prema uputi na pakiranju i kad nabubri stavite u posudu na laganu vatru. Uklonite mahunu iz slatkog vrhnja, ugrijte i prelijte preko želatine pa dobro izmiješajte pjenjačom. Izlijte u kalupiće.

Ostavite nekoliko sati u hladnjaku, zatim izvadite i prođite oštrim nožem uz rub kalupa. Veću posudu napunite toplom vodom i stavite kalupe u nju na par minuta, da vam panna cotta lakše izađe iz kalupića.




Poslužite s džemom ili voćnim umakom po želji. Mi smo upotrijebile fantastičan Pelleov džem od trešanja i ogrozda u Chardonnayju i sirupu bazge.







Nema komentara :

Objavi komentar