srijeda, 21. kolovoza 2013.
Okruglice u umaku od Bamija chutneyja
Pripremite:
400g mljevene junetine
300g mljevene svinjetine
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
1 ljuta papričica
2 žlice narezanih badema
3 žlice mrvica
1 jaje
sol
papar
2 žlice maslinova ulja
2 žlice bijelog vina
ulje za prženje
za umak:
4 žlice Bamija chutneyja s coulisom od mliječnog kukuruza
pola crvene rog paprike
2 žlice balzamičnog octa
1 žlica maslinova ulja
1dl povrtnog temeljca
Usitnite luk, češnjak i papričicu pa zajedno s ostalim sastojcima dodajte u meso. Miješajte da se smjesa izjednači.
Formirajte okruglice malo veće od oraha. Blago pobrašnite i pecite na zagrijanom ulju da dobiju zlatnožutu boju. Odložite na kuhinjski ubrus. Držite na toplom.
U posudi debljeg dna zagrijte maslinovo ulje te na laganoj vatri blago prepržire sitno narezanu papriku. Dodajte chutney.
Umiješajte temeljac i pustite da umak lagano zakuha. Dodajte balzamični ocat i promiješajte samo s vrhom vilice da umak ostane "mramorast".
Prelijte okruglice i poslužite s narezanim povrćem.
Oznake:
*Jeka
,
Iz kuhinje Pellea - gladnog mačka
,
Mesina i prilozi
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
uf, koji ružni prizor je ispao na kraju. nadam se da je ukusnije nego što izgleda.
OdgovoriIzbrišiDrago mi je kad me citiraju pa makar i zlonamjerno.
IzbrišiDoista je bilo i više nego ukusno, hvala na brizi i trudu da to podijeliš s nama.
Jeka
da je postojala bilo kakva zlonamjernost, komentirao bi se krš od tave. međutim, nije. ne razumijem dio o citiranju, niti me ne zanima. vidim da je ovdje bolje ništa ne reći, nego eventualno samo pogledati recepte.
IzbrišiMi volimo takav "krš". I nismo jedine.
Izbrišihttp://www.montrealgazette.com/cms/binary/8317333.jpg
http://m.alwecdn.net/wp-content/uploads/2009/11/Noma-Local-wild-mushroom-Pied-de-boeuf-Amador-Skate-sauce-nasturtium-elderberry-capers-in-pan.jpg
Jeka