subota, 17. kolovoza 2013.

Krema od riže sa smokvama i ribizlom




 Pripremite:

1 šalicu riže
3 žlice šećera
1 mahunu vanilije
3 šalice mlijeka
1 žlicu maslaca
1 žlicu ekstra djevičanskog maslinova ulja
šalicu džema od smokava i crnih ribizli


Skuhajte rižu na mlijeku kojem ste dodali šećer i sadržaj mahune vanilije. Pazite da se riža ne primi za dno. U još toplo umiješajte maslaca pa kratko tucite štapnim mikserom. Nemojte rižu pretvoriti u pire, nego samo malo usitnite zrna.




Rasporedite u posude namazane maslinovim uljem i ohladite.
Poslužite s pekmezom od smokava i crnih ribizli.









2 komentara :

  1. Mislim, ovako mamiti sirote kontinentalce kod kojih smokava nema ni na vidiku, čak ni na tržnici...sramota, čisti gastro zločin! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. hehehehe
    Mi nabavile smokve na tržnici i uparile s ličkim crnim ribizlama.
    :)
    jeka

    OdgovoriIzbriši