subota, 17. kolovoza 2013.
Krema od riže sa smokvama i ribizlom
Pripremite:
1 šalicu riže
3 žlice šećera
1 mahunu vanilije
3 šalice mlijeka
1 žlicu maslaca
1 žlicu ekstra djevičanskog maslinova ulja
šalicu džema od smokava i crnih ribizli
Skuhajte rižu na mlijeku kojem ste dodali šećer i sadržaj mahune vanilije. Pazite da se riža ne primi za dno. U još toplo umiješajte maslaca pa kratko tucite štapnim mikserom. Nemojte rižu pretvoriti u pire, nego samo malo usitnite zrna.
Rasporedite u posude namazane maslinovim uljem i ohladite.
Poslužite s pekmezom od smokava i crnih ribizli.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Ostale slatkarije
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Mislim, ovako mamiti sirote kontinentalce kod kojih smokava nema ni na vidiku, čak ni na tržnici...sramota, čisti gastro zločin! :)
OdgovoriIzbrišihehehehe
OdgovoriIzbrišiMi nabavile smokve na tržnici i uparile s ličkim crnim ribizlama.
:)
jeka