petak, 16. kolovoza 2013.

Čokoladna torta od sira i marelica




Pripremite:

za podlogu:

300g tamne čokolade sa 70% kakaa
4 jaja
120ml slatkog vrhnja
2 žlice ruma


za kremu:

500g kremastog posnog sira
300ml slatkog vrhnja
5 žlica šećera (ili sladila ili stevije koja zamjenjuje tu količinu šećera)

10ak marelica
domaći džem od marelica
smeđi šećer za posipanje


Pećnicu zagrijte na 150C.
Marelice prepolovite, očistite i poslažite s prerezanom stranom prema gore. Posipajte ih s malo smeđeg šećera i pecite 10-15min.




Za to vrijeme čokoladu otopite na pari, a jaja istucite da postanu pjenasta. Čokoladi dodajte slatko vrhnje i dobro izmiješajte da se izjednači. U čokoladnu smjesu pažljivo umiješajte jaja i dodajte rum. Izlijte u kalup od 24cm i stavite ga u veću tepsiju napunjenu vodom. Pecite sat vremena pa izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.




Miksajte šećer i slatko vrhnje, dodajte posni sir. Tijesto prvo premažite džemom od marelica, a zatim namažite kremu. Ukrasite pečenim marelicama i premažite ih s malo zagrijanog džema.

(Marelice možete zamijeniti breskvama ili nektarinama.)








Nema komentara :

Objavi komentar