četvrtak, 4. srpnja 2013.
Teletina i žličnjaci s pestom
Pripremite:
600g teletine od vrata
1 veliku glavicu luka
1 veću oguljenu rajčica
1 žličicu citron papra
sol
maslinovo ulje
temeljac
Narežite teletinu na komade veličine zalogaja, popaprite i blago posolite.
Luk usitnite pa malo pirjajte na maslinovu ulju, posolite. Dodajte meso pa pirjajte da dobije zlatnu boju. Rajčicu usitnite, dodajte mesu i pirjajte uz dolijevanje temeljcem oko pola sata.
za žličnjake:
300g brašna
1 žličicu soli
1 žlicu maslinova ulja
1 žlicu Pelleovog pesta od medvjeđeg luka
Tucite brašno sa solju i uljem s oko 2dl mlake vode. Ne bi smjelo biti grudica, a smjesa treba biti toliko gusta da možete formirati žličnjake.
Umiješajte pesto u tijesto pa kuhajte žličnjake oko 10 minuta.
Oznake:
*Jeka
,
Iz kuhinje Pellea - gladnog mačka
,
LCHF
,
Mesina i prilozi
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar