četvrtak, 4. srpnja 2013.

Teletina i žličnjaci s pestom



Pripremite:

600g teletine od vrata
1 veliku glavicu luka
1 veću oguljenu rajčica
1 žličicu citron papra
sol
maslinovo ulje
temeljac


Narežite teletinu na komade veličine zalogaja, popaprite i blago posolite.

Luk usitnite pa malo pirjajte na maslinovu ulju, posolite. Dodajte meso pa pirjajte da dobije zlatnu boju. Rajčicu usitnite, dodajte mesu i pirjajte uz dolijevanje temeljcem oko pola sata.



za žličnjake:

300g brašna
1 žličicu soli
1 žlicu maslinova ulja
1 žlicu Pelleovog pesta od medvjeđeg luka


Tucite brašno sa solju i uljem s oko 2dl mlake vode. Ne bi smjelo biti grudica, a smjesa treba biti toliko gusta da možete formirati žličnjake.

Umiješajte pesto u tijesto pa  kuhajte žličnjake oko 10 minuta.












Nema komentara :

Objavi komentar