ponedjeljak, 29. srpnja 2013.

Punjeni patlidžani



Pripremite:

3 patlidžana
300g mljevene janjetine
glavicu luka
2 režnja češnjaka
1 rog papriku
1 zelenu ljutu papričicu
2-3 žlice indijskog oraščića (ili pinjola, i sl.)
sol
svježe mljeveni papar



Šalša je napravljena ranije i upotrijebljena u ovom jelu. (Nama ne smeta šporka pa su narezane cijele neoguljene rajčice. Sastoji se od glavice luka, malo češnjaka, nekoliko rajčica i malo domaće pasirane rajčice, uz dodatak soli, papra, malo kadulje, bosiljka..)

Patlidžanima odrežite donju "kapu" i izdubite unutrašnjost. Ostavite rub bar 5mm debeo, da ne popuca tijekom pečenja. Unutrašnjost nasjeckajte.


Na maslinovom ulju prodinstajte luk, češnjak i mljeveno janjeće meso. Dodajte unutrašnjost patlidžana i ostavite da se krčka. Posolite, popaprite. Rog papriku i ljutu papričicu nasjeckajte i dodajte na kraju, kad je meso izinstano - da ne izgube boju. Umiješajte i nasjeckani indijski oraščić.


Napunite patlidžane, stavite ih u vatrostalnu posudu, podlijte šalšom. Dijelove patlidžana koji "vire" premažite maslinovim uljem, da ne popucaju i ne smežuraju se previše tijekom pečenja.














1 komentar :