nedjelja, 7. srpnja 2013.

Žele od murvi, limuna i bosiljka





Pripremite:

2kg bijelih murvi /dudova
700g šećera
2 neprskana limuna
10tak listića svježeg bosiljka


Murve operite pa prokuhajte oko 15 minuta s 1/2 litre vode i narezanom polovicom neprskanog limuna.
Ostavite poklopljeno da stoji preko noći.




 Izgnječite voće pa procijedite kroz cjediljku većih otvora. Ostavite da se sjemenke istalože pa prelijte u posudu debljeg dna u kojemu ćete kuhati ovaj džem.

Dodajte 700g šećera i krupno naribanu koricu jednog neprskanog limuna.
Kuhajte na jako laganoj vatri do željene gustoće. Koliko je džem gust isprobajte na hladnom porculanskom tanjuriću.





Nekoliko minuta prije kraja kuhanja dodajte bosiljak. Ulijte u tople staklenke. Zatvorite odmah.











Nema komentara :

Objavi komentar