subota, 6. srpnja 2013.

Ječmene kocke s lješnjacima, malinama i ribizlama


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Ječam je žitarica bogata vitaminima, mineralima i niskog je glikemijskog indeksa. Neutralna je pa se dobro slaže sa svim namirnicama, ali uglavnom je koristimo u ričetu i drugim jelima na žlicu, varivima ili jelima nalik rižotu, umjesto riže.


Ječam ima puno više lica i dajte mu priliku i u slatkim jelima, kašama za doručak ili kolačima. Meni su naročito zgodne ječmene pahuljice jer ih vrlo lako sameljem u prah i koristim u raznim kolačima, biskvitima, ali i palačinkama.
Ako vam ječmene pahuljice nisu dostupne, upotrijebite zobene.

Pripremite:

2 jaja
2 veće banane
5-6 mesnatih datulja (+ malo stevije ako volite slađe kolače)
2-3 žlice kokosovog ulja
2 šalice ječmenih pahuljica samljevenih u brašno
1 šalicu mljevenih lješnjaka
2 žlice kakao praha
1 i pol žličicu praška za pecivo
1 žličicu sode bikarbone
prstohvat vanilije u prahu
100g bobičastog voća (maline i ribizle)


Banane ogulite, narežite i smiksajte u blenderu. Dodajte i jaja, kokosovo ulje i nasjeckane datulje. Usitnite u jednoličnu smjesu i stavite sa strane.

Pomiješajte mljevene ječmene pahuljice, lješnjake, kakao prah i ostale praškaste sastojke. Spojite s mokrim sastojcima, dobro promiješajte. Lagano spatulom umiješajte maline i ribizle.
Izlijte u tepsiju, pecite 30ak minuta na 180C.



Ako želite, pomiješajte 2-3 narezane kockice tamne čokolade s malo sjeckanih lješnjaka i žlicom kokosovog ulja pa rasporedite po toplom kolaču.







Nema komentara :

Objavi komentar