subota, 6. srpnja 2013.

Ječmene kocke s lješnjacima, malinama i ribizlama


Maja u suradnji s Fitness.com.hr


Pripremite:

2 jaja
2 veće banane
5-6 mesnatih (Medjool) datulja (+ malo stevije ako volite slađe kolače)
2-3 žlice kokosovog ulja
2 šalice ječmenih pahuljica samljevenih u brašno
1 šalicu mljevenih lješnjaka
2 žlice kakao praha
1 i pol žličicu praška za pecivo
1 žličicu sode bikarbone
prstohvat vanilije u prahu
100g bobičastog voća (maline i ribizle)


Banane ogulite, narežite i smiksajte u blenderu. Dodajte i jaja, kokosovo ulje i nasjeckane datulje. Usitnite u jednoličnu smjesu i stavite sa strane.

Pomiješajte mljevene ječmene pahuljice, lješnjake, kakao prah i ostale praškaste sastojke. Spojite s mokrim sastojcima, dobro promiješajte. Lagano spatulom umiješajte maline i ribizle.
Izlijte u tepsiju, pecite 30ak minuta na 180C.



Ako želite, pomiješajte 2-3 narezane kockice tamne čokolade s malo sjeckanih lješnjaka i žlicom kokosovog ulja pa rasporedite po toplom kolaču.







Nema komentara :

Objavi komentar