Pripremite:
3 bjelanjka
1 žumanjak
200g oštrog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
100g otopljene čokolade s najmanje 60% kakao mase
100g muscovado šećera
1/2 šalice topljenog maslaca (oko 80g)
malo cimeta
rum
za nadjev:
1 kg marelica
150g šećera
1 paketić želatine u prahu
Tucite 1 žumanjak i bjelanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Otopite i ohladite maslac. Izmiješajte brašno s praškom za pecivo i cimetom.
U jaja dodajte brašno, čokoladu, polako umiješajte maslac.
Pecite 20 minuta na 175 stupnjeva na podmazanom obliku za tortu od 26 cm. Još vruće naprskajte rumom.
Marelice blanširajte i ogulite. Narežite pa prokuhajte u sirupu od šećera i 5 žlica vode.
Kuhajte 5 minuta, maknite s vatre pa istucite gnječilicom za krumpir. Umiješajte želatinu pripremljenu prema uputi s vrećice.
Prelijte preko tijesta i pustite da se hladi. Ohlađeno odložite u hladnjak na nekoliko sati.
Nema komentara :
Objavi komentar