srijeda, 17. srpnja 2013.

Burek




Pripremite:

za tijesto:

500g mekog brašna
2,5-3dl vode
1 žličicu soli


za nadjev:


250g mljevene junetine
400g teletine sitno narezane
1 veću glavicu luka
sol
papar
ulje


Zagrijte vodu da bude topla, nemojte je pregrijati. Brašno posolite pa dodavajte pomalo vodu i umijesite ne previše mekano tijesto.

Razdvojite na 4 kugle, stavite na platneni podložak, pokrijte i ostavite da stoji oko pola sata.




Na platnenom stolnjaku prvo malo razvaljajte svaku kuglu, malo premažite s toplim uljem i počnite oprezno razvlačiti.




Pospite nadjevom pa zarolajte. Rolu smotajte u svitak. Pleh namažite toplim uljem pa "buredžike" pecite 30-40 minuta na oko 175 stupnjeva.









Nema komentara :

Objavi komentar