srijeda, 17. srpnja 2013.
Burek
Pripremite:
za tijesto:
500g mekog brašna
2,5-3dl vode
1 žličicu soli
za nadjev:
250g mljevene junetine
400g teletine sitno narezane
1 veću glavicu luka
sol
papar
ulje
Zagrijte vodu da bude topla, nemojte je pregrijati. Brašno posolite pa dodavajte pomalo vodu i umijesite ne previše mekano tijesto.
Razdvojite na 4 kugle, stavite na platneni podložak, pokrijte i ostavite da stoji oko pola sata.
Na platnenom stolnjaku prvo malo razvaljajte svaku kuglu, malo premažite s toplim uljem i počnite oprezno razvlačiti.
Pospite nadjevom pa zarolajte. Rolu smotajte u svitak. Pleh namažite toplim uljem pa "buredžike" pecite 30-40 minuta na oko 175 stupnjeva.
Oznake:
*Jeka
,
Iz starih kuharica
,
Mesina i prilozi
,
Sla(s)no
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar