četvrtak, 16. svibnja 2013.

Minestrone




Pripremite:

3 žlice maslinovog ulja
1 glavicu luka

2 mrkve
korijen peršina
korijen celera
3 režnja češnjaka
1 l povrtnog temeljca
2 krumpira
250g kelja ili kupusa
250g blitve ili raštike
300g skuhanog graha
peršin
lovor



Pirjajte usitnjeno povrće na maslinovu ulju, posolite pa dodajte list lovora i podlijevajte temeljcem. Kada luk, češnjak i korijenasto povrće postanu mekani dodajte usitnjen kelj i raštiku te krumpir narezan na kockice.

 

Na kraju dodajte grah, popaprite, posipajte s malo češnjaka i peršina pa nalijte temeljcem i dokuhajte da dobijete gustu juhu.












2 komentara :

  1. Jedna od boljih juhica :) Meni je fino i ako se stavi leća unutra :D

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala
    Poslušaj 10cc dok kuhaš - još bolja bude.
    ;)
    jeka

    OdgovoriIzbriši