srijeda, 24. travnja 2013.

Špageti s mladim lukom




Pripremite:

300g špageta no. 3
5 stabljika mladog luka
1 papričica
maslinovo ulje
svježe mljeveni papar
sol
svježi bosiljak.
grana padano sir

Kuhajte špagete 6-7 minuta.
Na maslinovo ulje nameljite papar (oko pola žličice). Zagrijavajte na laganoj vatri, dodajte usitnjenu papričicu. Za lagano ljiutkast okus dovoljna je količina kao vrh palca. Zagrijavajte ulje dok se ne počne širiti miris papra i papričice. Dodajte narezan luk i pirjajte 5 minuta.




Dolijte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhaju špageti. Nemojte predugo pirjati luk da ne izgubi boju.
Ocijedite špagete, prelijte ih s nekoliko žlica maslinovog ulja.

Poslužite špagete prelivene umakom od luka sa svježim bosiljkom i naribanim sirom.















Nema komentara :

Objavi komentar