petak, 26. travnja 2013.
Omlet s koprivama
Za jedan omlet pripremite:
2 jaja
2 žlice blanširanih, usitnjenih kopriva
sol
maslac
maslinovo ulje
papar
1/2 žlice slatkog vrhnja
Koprive posolite i popaprite. Istucite 2 jaja s malo soli i slatkim vrhnjem. Zagrijte 1 žlicu maslaca i 1 žlicu maslinova ulja.
Ulijte jaja u zagrijanu masnoću i pecite 2-3 minute pazeći da se omlet ne primi za dno tave. Na jednu stranu stavite koprive, malo ih razvucite pa preklopite drugom stranom omleta.
Okrenite i pecite još minutu do dvije.
Poslužite s grilanim kozjim sirom i malo umaka od kopriva.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
LCHF
,
Sla(s)no
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
dakle jedino gdje treba prakse je kad preklapas omlet na pola. trebas dobru kuhacu il? koji je savjet tu?
OdgovoriIzbrišie da i kak napravit umak od kopriva?
OdgovoriIzbrišiprevrtanje omleta i nije neka posebna vještina.Zamisli da je palačinka i da je hoćeš preklopiti.Dovoljna je šira lopatica.
OdgovoriIzbrišiUmak od kopriva je u osnovi isti kao većina krem umaka od povrća:blanširane koprive,usitnjene,na malo maslaca bešamel osnova u koju se dodaju koprive.
jeka