subota, 27. travnja 2013.

Kruh s palentom i ovčjim sirom


prema receptu naše prijateljice Ane



Mi smo sastojke iz Aninog recepta prepolovile jer smo pekle jedan kruh, u kalupu 30x11cm.

Priremite:

150g srednje kuhane palente
220 g pšeničnog brašna
1/2 vrećice suhog kvasca
2 dl tople vode
1 žličicu soli
1.5 žlicu maslinovog ulja
1 žlicu naribanog ovčjeg sira
1 jaje za premazivanje
sjemenke  za posipanje

Skuhajte palentu i malo je ohladite. Razmutite kvasac u toploj vodi.
Prosijano brašno pomiješajte sa soli i maslinovim uljem, dodajte mu razmrvljenu palentu, ovčji sir i kvasac.
Zamijesite tijesto i ostavite ga pokrivenog da se diže 45 minuta.




Tijesto premijesite te ga ostavite da miruje još 15 minuta.
Oblikujte štrucu ili tijesto stavite u duguljasti kalup za kruh i premažite jajetom razmućenim s malo vode.

Posipajte sjemenkama po želji, pokrijte krpom te ostavite još 15ak minuta.
Pecite na 180C oko 30 minuta.









Nema komentara :

Objavi komentar