Maja recept za krekere prilagodila iz kuharice D.I.Y. Delicious
Pripremite:
za krekere:
1 i 1/2 šalicu palente
1 šalicu brašna
1/2 šalice parmezana
3 žlice maslaca
pola žličice soli
svježe mljeveni papar
začine i sjemenke po želji (zrnca maka, bučine sjemenke,...)
(za vegansku verziju zamijenite maslac kokosovim uljem ili masnoćom po želji, a parmezan izostavite)
Pomiješajte brašno i palentu pa dodajte maslac, parmezan, sol i 3/4 šalice hladne vode. Mijesite dok ne dobijete kompaktnu kuglu tijesta. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku bar 30ak minuta.
Zagrijte pećnicu na 180-200C.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini da bude što tanje. Ako je potrebno, dodajte još palente ili brašna. Ravnomjerno posipajte sjemenkama/makom ili svježe mljevenim paprom pa lagano prijeđite valjkom po tijestu da se sjemenke/začini utisnu. Izrežite krekere u obliku po želji i stavljajte ih na papir za pečenje. Pecite 15-20min.
Od ove količine tijesta ispast će vam oko 3 tepsije krekera.
za namaz:
150g crnih maslina
4-5 inćuna (za vegansku verziju izostavite)
2-3 režnja češnjaka
1 žlicu kapara
50ml maslinovog ulja
Pomiješajte masline, inćune, kapare i češnjak. Usitnite u multipraktiku i na kraju dodajte maslinovo ulje. Poslužite uz krekere ili stavite u staklenku, prelijte s malo maslinovog ulja i čuvajte u hladnjaku (do 7 dana).
Kako si to lepo realizirala. Ti krekeri veoma mi se svidjaju po izgledu a sigurno bi mi se dopali po ukusu.
OdgovoriIzbrišiSrdačan pozdrav,
Luba
Hvala! :)Baš nam je drago.
IzbrišiNama su se krekeri jako svidjeli i bili su hit na partyju! :)
(Maja)
Ovo mi izgleda jako fino :) Nisam baš ljubitelj palente osim eventualno uz brudet, ali u ovoj ulozi krekera vjerujem da bi mi se svidjela.
OdgovoriIzbrišiHvala! :)
IzbrišiU krekerima se osjeti, ali ne prevladava toliko pa su se svidjeli i onima koji ne ljube palentu.:)
(Maja)