četvrtak, 4. travnja 2013.

Crni namaz od krvavica

inspirirano receptom Hestona Blumenthala



Za gastrique:

45g šećera
piment
nekoliko zrna papra
100ml octa od crnog vina, no ja sam dodala dio domaćeg likera od šumskog voća



Za namaz:

200ml slatkog vrhnja
15g meda ili šećernog sirupa (u originalnom receptu potreban je invert sugar)
prstohvat soli
oko 200g krvavica



U tavu debljeg dna stavite šećer, piment i zrna papra. Ostavite na laganoj vatri da se šećer karamelizira, a zatim maknite piment i zrna papra. Dodajte ocat/i liker pa reducirajte dok ne postane gusto poput sirupa.

U drugu posudu stavite slatko vrhnje, med i sol. Kada vrhnje uzavri, maknite s vatre.




Krvavice narežite na šnitice, stavite u blender i prelijte slatkim vrhnjem. Dobro izmiksajte, a po želji namaz protisnite kroz krupno pa sitno sito. Zatim dodajte gastrique, dobro promiješajte i poslužite.











Nema komentara :

Objavi komentar