Pripremite:
250g čokolade sa 70% kakaa
220g maslaca
prstohvat soli
5 jaja
250ml slatkog vrhnja
100g posnog sira
sladilo po želji
1 mahuna vanilije ili aroma vanilije
10ak jagoda
Na pari otopite čokoladu i maslac pa ostavite sa strane da se malo prohladi. Istucite 5 žumanjaka, da postanu pjenasti pa zatim istucite bjelanjke s malo soli. U žumanjke polako ulijevajte čokoladu i miješajte pjenjačom. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje (promjer 26cm) i pecite 30ak minuta na 180C.
Kada se kolač ispeče, izvadite ga iz pećnice da se ohladi i istucite slatko vrhnje. U istučeno vrhnje dodajte posni sir, vaniliju i Steviju/sladilo. Na kolač namažite kremu, poslažite jagode i ukrasite čokoladnim strugotinama.
Nema komentara :
Objavi komentar