ponedjeljak, 29. travnja 2013.

Čokoladna torta bez brašna s jagodama




Pripremite:

250g čokolade sa 70% kakaa
220g maslaca
prstohvat soli
5 jaja

250ml slatkog vrhnja
100g posnog sira
 sladilo po želji
1 mahuna vanilije ili aroma vanilije
10ak jagoda


Na pari otopite čokoladu i maslac pa ostavite sa strane da se malo prohladi. Istucite 5 žumanjaka, da postanu pjenasti pa zatim istucite bjelanjke s malo soli. U žumanjke polako ulijevajte čokoladu i miješajte pjenjačom. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje (promjer 26cm) i pecite 30ak minuta na 180C.




Kada se kolač ispeče, izvadite ga iz pećnice da se ohladi i istucite slatko vrhnje. U istučeno vrhnje dodajte posni sir, vaniliju i Steviju/sladilo. Na kolač namažite kremu, poslažite jagode i ukrasite čokoladnim strugotinama.








Nema komentara :

Objavi komentar