subota, 2. ožujka 2013.
Juha od brokule
Pripremite:
500g očišćene brokule
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol
papar
grčki jogurt ili kiselo vrhnje
U blago zasoljenoj vodi, (oko 7dl) kuhajte cvjetiće brokule 7 minuta. Izvadite šupljikavom žlicom i prelijte ledeno hladnom vodom. Procijedite.
Zagrijte ulje, kratko prepržite narezani češnjak, popaprite pa ubacite cvjetiće brokule. Naglo prepecite i dolijte s 6dl vode u kojoj se brokula kuhala. Posolite.
Kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri pa gnječilicom za krumpir malo usitnite brokulu.
Poslužite s grčkim jogutrom ili kiselim vrhnjem, sjemenkama lana ili prepečenim kruhom.
Oznake:
*Jeka
,
Gluten free
,
Nešto sa žlicom
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar