Ako su vam dodijale uvijek iste zdjele salate u kojima je povrće utopljeno u majonezu, probajte nešto malo drugačije.
Grašak skuhajte u mahunama, zapravo ga samo blanširajte oko 10 minuta. Također i mrkvu.
Dio mrkve narežite na štapiće, dio na okrugle ploške.
Poširajte jaja pa poslužite samo bjelanjak, a ako vas veseli uključite i žumanjak u neku svoju paletu.
Majonezu zamijenite kiselim vrhnjem u koje ste umiješali papar, maslinovo ulje i malo soli.
Posložite sastojke na tanjur, obilno pokapajte dobrim maslinovim uljem.
Odlična ideja. Meni još fale kiseli krastavci ;)
OdgovoriIzbrišiHvala.
IzbrišiKrastavci su izostavljeni jer ovoj kombinaciji jako mladog povrća i finog maslinova ulja kiselina iz krastavaca oduzima puno okusa.
Krastavci su intenzivni i snažni,a mi smo htjele postići malo nježniju notu.
Hehehehe, ovu dekonstrukciju nisam zaboravio. Dobro se sjećam koje je zaprepaštenje i čuđenje izazvala. Bravo ! :s
OdgovoriIzbriši