subota, 30. ožujka 2013.

Francuska salata - dekonstrukcija






Ako su vam dodijale uvijek iste zdjele salate u kojima je povrće utopljeno u majonezu, probajte nešto malo drugačije.
Nabavite na tržnici mladi grašak i mladu mrkvu.




Grašak skuhajte u mahunama, zapravo ga samo blanširajte oko 10 minuta. Također i mrkvu.
Skuhajte krumpir pa ga narežite na kockice.




Dio mrkve narežite na štapiće, dio na okrugle ploške.
Poširajte jaja pa poslužite samo bjelanjak, a ako vas veseli uključite i žumanjak u neku svoju paletu.
Majonezu zamijenite kiselim vrhnjem u koje ste umiješali papar, maslinovo ulje i malo soli.
Posložite sastojke na tanjur, obilno pokapajte dobrim maslinovim uljem.












3 komentara :

  1. Odlična ideja. Meni još fale kiseli krastavci ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala.
      Krastavci su izostavljeni jer ovoj kombinaciji jako mladog povrća i finog maslinova ulja kiselina iz krastavaca oduzima puno okusa.
      Krastavci su intenzivni i snažni,a mi smo htjele postići malo nježniju notu.

      Izbriši
  2. Hehehehe, ovu dekonstrukciju nisam zaboravio. Dobro se sjećam koje je zaprepaštenje i čuđenje izazvala. Bravo ! :s

    OdgovoriIzbriši