ponedjeljak, 7. siječnja 2013.

Lungić s citron paprom




Pripremite:

oko 800g lungića
citron papar
maslinovo ulje
svježu kadulju
4 žlice slatkog vrhnja
1 žlicu ukuhane rajčice
temeljac


Očistite lungić od masnoće i žilica i narežite na medaljone. Posolite, posipajte citron paprom i nakapajte uljem. Ako nemate gotov papar s koricom limuna, naribajte na odreske koricu neprskanog limuna, malo utapkajte pa popaprite.


Na svaki stavite listić svježe kadulje. Neka medaljoni malo odstoje.
Zagrijte maslinovo ulje i pecite odreske s obje strane da dobiju zlatnu boju. Dodajte slatko vrhnje, rajčicu i zalijte s 2 dl povrtnog temeljca. Pirjajte 10tak minuta.

Poslužite s pireom od poriluka i krumpira.



za pire od krumpira i poriluka pripremite:

2 poriluka
6 krumpira srednje veličine
2 dl mlijeka
2 žlice slatkog vrhnja
maslac
sol



Očistite poriluk, narežite i skuhajte u 2 dl mlijeka. Krumpir ogulite pa ga skuhajte u slanoj vodi.
Omekšali poriluk štapnim mikserom pretvorite u pire. Krumpir istucite gnječilicom dodajući po malo maslac, slatko vrhnje i pire od poriluka.

Izradite pjenjačom. Dosolite ako je potrebno. Začinite svježe ribanim muškatnim oraščićem.










Nema komentara :

Objavi komentar