Maja inspirirana postovima na blogovima Minjina
kuhinjica i U mojoj kuhinji
Pripremite:
600g brašna (200g glatkog, 200g polubijelog, 200g kukuruznog)
1 suhi kvasac
1 i 1/2 žličicu soli
1 žličicu šećera
3-4 žlice maslinovog ulja
250ml mlijeka
100ml vode
100g maslaca za premazivanje
1 bjelanjak
sjemenke (lan, sezam)
U toplo mlijeko stavite kvasac i šećer, pričekajte da se digne. Zatim pomiješajte brašno i sol, dodajte kvasac pa toplu vodu i ulje te zamijesite tijesto. Ostavite ga sat vremena da se diže.
600g brašna (200g glatkog, 200g polubijelog, 200g kukuruznog)
1 suhi kvasac
1 i 1/2 žličicu soli
1 žličicu šećera
3-4 žlice maslinovog ulja
250ml mlijeka
100ml vode
100g maslaca za premazivanje
1 bjelanjak
sjemenke (lan, sezam)
U toplo mlijeko stavite kvasac i šećer, pričekajte da se digne. Zatim pomiješajte brašno i sol, dodajte kvasac pa toplu vodu i ulje te zamijesite tijesto. Ostavite ga sat vremena da se diže.
Podijelite
tijesto u 4 loptice i ostavite ih 10ak min da odmaraju.
Svaku lopticu razvaljajte na debljinu od 5mm i onda svaku "koru" namažite omekšalim maslacem, osim najgornje. Kore slažite jednu na drugu i opet malo razvaljajte oklagijom.
Tijesto zarežite kao na fotografiji i zatim vrh svakog trokuta provucite kroz središnji zarez.
Možete provući i jedanput, no ja sam provlačila dvaput.
Premjestite u pleh za pečenje i ostavite bar pola sata pokriveno krpom. Pećnicu zagrijte na 180C.
U pogaču umetnite mjestimice listiće maslaca, premažite je bjelanjkom i posipajte sjemenkama po želji.
Pecite 30-40 min.
Divno izgleda,pravim večeras!
OdgovoriIzbrišiNadamo se da vam se svidjela! :)
Izbriši(Maja)