četvrtak, 22. studenoga 2012.

Zobeni keksi s čokoladom i kruškama


Maja za Fitness.com.hr



Pripremite:

150g sitnih zobenih pahuljica
70g krupnih zobenih pahuljica
70g smeđeg šećera
70g badema
1 prašak za pecivo
60g maslaca
2 jaja
2 žlice miksa začina i sjemenki (cimet, muškatni oraščić, mljeveni sezam, lan, buča,...)
1 žlica kakaa
2 veće kruške
100g tamne čokolade




Pomiješajte zobene pahuljice, šećer, krupno nasjeckane bademe, kakao, začine i prosijani prašak za pecivo. Sa strane umutite jaja, dodajte im maslac i zatim umiješajte u smjesu.




Dodajte krupno narezanu čokoladu i na komadiće narezane kruške. Utisnite u namašćeni kalup ili kalup obložen papirom za pečenje i pecite 15ak minuta na 180C.




Kada izvadite iz pećnice, narežite i ostavite u tepsiji da se ohladi. Kekse možete napraviti i tako da u tepsiji na papiru za pečenje formirate hrpice i time dobijete pojedinačne keksiće.











Nema komentara :

Objavi komentar