subota, 3. studenoga 2012.

Pužići s butternut tikvom i cimetom




Pripremite:

5 šalica glatkog brašna
1/3 šalice smeđeg šećera
1 šalica mlijeka
1 vrećica suhog kvasca
prstohvat soli
žličica cimeta
žličica naribanog đumbira
1 šalica butternut tikve (prethodno ispečena i smiksana u pire)
2 jaja


za posip:

pola šalice maslaca
3/4 šalice smeđeg šećera
2 žličice cimeta


za preljev:

pola-3/4 šalice šećera u prahu
50g posnog sira
1 žlica maslaca
2-3 žlice mlijeka/ili limunovog soka
ekstrakt vanilije


Umiješajte kvasac u toplo mlijeko i dodajte malo šećera. Ostavite da se diže. Nakon 10-15min dodajte 2 istučena jajeta i pire od tikve, te 1 šalicu brašna i dobro izmiješajte pa postupno dodavajte preostalo brašno i začine.



Tijesto mijesite dok ne postane glatko i elastično pa ga stavite u namašćenu posudu i ostavite da se diže 60-90min.

Pomiješajte smeđi šećer i cimet, a maslac rastopite.




Razvaljate tijesto u pravokutni oblik, premažite maslacem i posipajte šećerom cimetom. Zamotajte u roladu i izrežite pužiće uz pomoć konca ili metalne žice.

Pužiće stavite u namaćenu posudu za pečenje i ostavite da se dižu još sat vremena.




Pecite ih 30ak minuta na 180C. Dok se peku, pripremite preljev. Tucite otopljeni maslac sa šećerom u prahu, 2 žlice mlijeka, ekstraktom vanilije i 50g krem sira. Umjesto mlijeka možete dodati limunov sok.



Ispečene pužiće ostavite u tepsiji 15ak minuta i kada se malo ohlade prelijte preljevom.














Nema komentara :

Objavi komentar