utorak, 13. studenoga 2012.

Pekmez od tikava i dunja




Pripremite:

1 i 1/2 kg tikava (Hokkaido i butternut)
500g dunja
1 limun
400ml vode
400g šećera (uspijeva i s upola manje)
2 mahune vanilije


Dunje i tikve ogulite, očistite i narežite na manje komade. Stavite ih u vodu, u posudu s debljim dnom. Ako se pojavi pjena, oberite je. Kada omekšaju, zgnječite ih gnječilicom za krumpir. Zakuhajte ih i postupno dodavajte šećer pa ulijte limunov sok. Možete voće dodatno usitniti štapnim mikserom ili propasirati, no kod nas je usitnjen samo dio.




Voću zatim dodajte unutrašnjost mahuna vanilije, a možete u posudi ostaviti i cijele izdubljene mahune pa ih kasnije izvadite.

Staklenke sterilizirajte pa u vruće staklenke ulijte vrući pekmez.









Nema komentara :

Objavi komentar