četvrtak, 15. studenoga 2012.

Junetina u konjaku i knedli od kopra





Pripremite:

 600g juneće šnicle
1dl konjaka
svježe mljeveni papar
3 šalice mekog brašna
svežanj svježeg kopra
nekoliko svježih gljiva - sunčanice, vrganji, šampinjoni
sol
papar
maslinovo ulje


Narežite meso na duguljaste komade dužine 8-10 cm. Umiješajte tri žlice maslinovog ulja u konjak te marinadom natrljajte meso i ostavite da stoji oko sat vremena.




U brašno umiješajte usitnjen kopar, sol i dvije žlice maslinovog ulja. Tucite drvenom žlicom da dobijete glatku smjesu koja se teško odvaja od žlice. Formirajte knedlice.

Meso izvadite iz marinade, posolite te ga pecite na dobro zagrijanoj gril tavi da dobije smeđu koricu sa svih strana. Prelijte ostatkom marinade i pirjajte još 10tak minuta.




Knedle kuhajte u puno slane vode dok ne isplivaju na površinu.
Klobuke gljiva malo posolite i kratko prepecite na gril tavi.
Poslužite uz malo svježeg kopra.











2 komentara :