petak, 19. listopada 2012.

Mramorni keksi s kavom


Maja za Zagreb Coffee&Chocofest 


 Pripremite:

500g brašna
160g šećera u prahu
1 vanil šećer
250g maslaca 
1 jaje
1 prašak za pecivo
2 žlice instant kave, sitno samljevene
1 žlicu kakaa


Izmiksajte omekšali maslac sa šećerom u prahu i vanilijom. Dodajte žumanjke, a zatim postupno dodavajte brašno s praškom za pecivo.

Podijelite tijesto na dva dijela i u jedan dio dodajte 2 žlice kave i 1 žlicu kakaa u prahu pa dobro zamijesite. 






Oba tijesta tijesta razvaljajte u pravokutnik, a zatim kavasto-čokoladno tijesto stavite na ono svijetlo i uz pomoć prozirne folije ili papira za pečenje zarolajte u roladu.
Nju zatim režite na tanke šnitice.



Svaku šniticu zgnječite i valjajte u dlanu dok ne dobije oblik kuglice s mramornim uzorkom. 
Poredajte kuglice na papir za pečenje i pecite 20 minuta na 160C.







4 komentara :

  1. Izgledaju odlicno i efektno.. Jel kuglice budu suhe izvana, ili kao i mramorni kolac iz kalupa..?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :)
      Mramorni se zovu kao i većina kolača - zbog izgleda i prošaranosti. Izvana i iznutra su isti, prhki keksići.


      (Maja)

      Izbriši
  2. Isprobano danas, odličan recept!

    OdgovoriIzbriši