utorak, 30. listopada 2012.

Bezglutenski kruh




Pripremite:

2 šalice sitno mljevenog kukuruznog brašna
1 šalica rižinog brašna
1 žlica suhog kvasca
1,5 dl tople vode
1/2 dl maslinovog ulja
sol
žlicu pesta od čubra (možete ga zamijeniti sjeckanim začinskim biljem po ukusu)
malo ružmarina i sjeckane kadulje


Izmiješajte obje vrste brašna, posolite i umješajte kvasac. Mijesite mlakom vodom i postupno dolijevajte ulje. Dodajte začinsko bilje i miješajte da se tijesto izjednači. Neka se diže dok se ne udvostruči.




Duguljast oblik obložite papirom za pečenje, namažite maslinovim uljem.
Tijesto malo pretucite, rasporedite u pleh pa ostavite da se diže još dvadesetak minuta.

Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena.




Mi smo kruh probale sa svježim sirom i malo vlasca te u slatkoj varijanti s medom i narom.











Nema komentara :

Objavi komentar