8 manjih jabuka
2 žlice šećera
cimet
klinčić
za tijesto:
300g glatkog brašna
200g maslaca
100g šećera
prstohvat soli
1 jaje
za kremu:
1 mahunu vanilije
2.5dl mlijeka
2 jaja
2.5 žlice oštrog brašna
2 žlice šećera
Zamijesite tijesto, stavite ga na pola sata u frižider.
Izmiksajte jaja sa šećerom, dodajte brašno i ukuhajte u vrelom mlijeku u koje ste izgulili unutrašnjost mahune vanilije. Kremu stavite sa strane da se malo ohladi.
Razvaljajte tijesto, prenesite ga u kalup i ispikajte vilicom. Premažite ga nekim kiselkastim pekmezom ili džemom. Nama je za ovu pitu najdraži naš džem od marelica.
Pecite tijesto 10ak minuta na 170C.
Ogulite jabuke. Narežite ih na polovice i svaku polovicu izbrazdajte vilicom.
Izvadite tijesto iz pećnice, poslažite jabuke, posipajte ih mješavinom šećera, cimeta i klinčića pa pecite još 15min.
Kad je pita pečena i donekle ohlađena, nanesite vanil kremu na voće.
Opet vas napadaju. Izgleda da na baš interesantan način želi proslaviti prvu godišnjicu.
OdgovoriIzbrišiKao što napade nismo komentirale lani nakon gostovanja na HRTu, nećemo ni sada. Radi povezanosti s vrlo ozbiljnim ekscesom na Forum.hr-u koji je kulminirao u veljači, po savjetu odvjetnika, ne kanimo komentirati ni ubuduće.
IzbrišiHvala ti na podršci! :)
Krasan recept. Ovo ću sigurno probati napraviti.
OdgovoriIzbrišiHvala! :) Nadamo se da će vam se svidjeti! :)
Izbriši(Maja)
Skoro sam polizala ekran :slin:
OdgovoriIzbrišitaman ranojesenski recept.
Piko aka C.
Hihi.. Hvala! :)
IzbrišiNama isto fino paše, pripremamo se za oproštaj od ljeta.:)
:*
(Maja)