srijeda, 5. rujna 2012.

Džem od jabuka




Mirisne petrovke su prve jabuke koje dozriju.
Nisu neke ljepotice, ali njihov miris je božanstven. Kratko traju i nakon berbe brzo počnu truliti.
Ovaj džem je pokušaj da se sačuva malo tog prekrasnog mirisa i okusa ljeta.



Pripremite:

1kg jabuka petrovki
500g šećera
5 žlica vode
1 limun
nekoliko klinčića

Jabuke dobro operite, odstranite oštećene dijelove pa narežite na tanke kriškice.
Otopite šećer s 5 žlica vode na jako laganoj vatri. Ubacite klinčiće.




U posve proziran sirup dodajte jabuke i kuhajte oko 25 minuta bez miješanja. Samo tresite posudu ili lagano žlicom povucite po dnu.
Dodajte limunov sok, kuhajte još 5 minuta pa spremite u zagrijane staklenke i odmah zatvorite.





Broj komentara: 6 :

  1. Odgovori
    1. Hvala! Baš nam je drago da vam se sviđa! :)

      (Maja)

      Izbriši
  2. prekrasan je
    preporučam se za teglicu :D

    polly

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi.. Morat ćemo se konzultirati.:)

      :*

      (Maja)

      Izbriši
    2. ja ne volim baš pretjerano takve slatkarije ali ovo me oduševljava
      ti prozirni komadići jabuke u gustom sirupu, ajme
      najrađe bi uronila cijelu šapu u teglicu, zaljubljena sam

      polly

      Izbriši