utorak, 28. kolovoza 2012.

Složenac s patlidžanima





Pripremite:

5 malih patlidžana
2 veća krumpira
ragu od 400g junetine,1 glavice luka, 2 rajčice, soli i papra
4 rajčice
nekoliko mini rajčica
maslinovio ulje
sol
papar
bosiljak
timijan
kadulju
1dl vina


Dobro operite patlidžane pa ih narežite na ploške, malo posolite pa naglo prepecite na malo ulja.
Ako imate povrće iz nepoznata vrta, ogulite ga.

Napravite ragu. Narežite sitno luk ili ga izribajte. Prepecite kratko pa dodajte meso. Posolite i popaprite.
Pirjajte oko 20 minuta pa dodajte 2 oguljene rajčice narezane na sitne komadiće ili 3 žlice pirea.
Podlijevajte temeljcem ili vodom i završite s nekoliko žlica bijelog vina.




Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške.
Rajčicu ogulite i narežite na ploške.
Vatrostalnu posudu namažite maslinovim uljem i poslažite ploške patlidžana, prekrijte raguom pa poslažite ploške krumpira. Posolite, popaprite pa poslažite preostale patlidžane i rajčicu.
Posolite, popaprite i složite mini rajčice pa sve prelijte vinom.




Stavite na laganu vatru da krčka 20 minuta.
Na kraju zapecite u pećnici 10 minuta na gornjoj rešetki uz gornje grijanje na 180 stupnjeva.
Složenac je jednako ukusan i topao i hladan.






Nema komentara :

Objavi komentar