nedjelja, 26. kolovoza 2012.

Rahatlokum sladoled od bresaka


Jeka prema receptu iz Mediteranske kuharice


Pripremite:

80g šećera
300ml mlijeka
4 žumanjka
300ml slatkog vrhnja
175g rahatlokuma s mirisom ruže
(vanilija ili neka druga aroma ako ne nađete rahatlokum s ružom)
500g bresaka



Tucite jaja sa šećerom, a kad je pjenasto ulijte u laganom mlazu u vruće mlijeko pomiješano s vrhnjem i tucite na laganoj vatri da se zgusne.
Rahatlokum narežite na male kockice i otopite u 4 žlice vode na jako laganoj vatri. Smjesu umiješajte u kremu od jaja pa malo istucite mikserom. Ostavite da se hladi.


Ogulite i narežite breskve na male komadiće pa ih umiješajte u hladnu kremu.
Ulijte u plitku posudu pa stavite na dva sata u zamrzivač.


Nakon 2 sata mikserom "pretucite" smjesu pa vratite još 3 sata na zamrzavanje.
Poslužite na kriškama svježih bresaka ili s kadulljom, ako već nemate latice ruže.




Nema komentara :

Objavi komentar