Jeka prema receptu iz Mediteranske kuharice
Pripremite:
80g šećera
300ml mlijeka
4 žumanjka
300ml slatkog vrhnja
175g rahatlokuma s mirisom ruže
(vanilija ili neka druga aroma ako ne nađete rahatlokum s ružom)
500g bresaka
Tucite jaja sa šećerom, a kad je pjenasto ulijte u laganom mlazu u vruće mlijeko pomiješano s vrhnjem i tucite na laganoj vatri da se zgusne.
Rahatlokum narežite na male kockice i otopite u 4 žlice vode na jako laganoj vatri. Smjesu umiješajte u kremu od jaja pa malo istucite mikserom. Ostavite da se hladi.
Ogulite i narežite breskve na male komadiće pa ih umiješajte u hladnu kremu.
Ulijte u plitku posudu pa stavite na dva sata u zamrzivač.
Nakon 2 sata mikserom "pretucite" smjesu pa vratite još 3 sata na zamrzavanje.
Poslužite na kriškama svježih bresaka ili s kadulljom, ako već nemate latice ruže.
Nema komentara :
Objavi komentar