srijeda, 25. srpnja 2012.

Salata od dragoljuba





Biljka koju doživljavamo kao ukrasnu zapravo je jestiva, vrlo ukusna salata. Jestivi su i listovi i cvjetovi, čak i sjemenke.


Pripremite:

15tak listova dragoljuba po osobi
50g kozjeg sira (polutvrdog ili svježeg)
2 mlada češnjaka
bosiljak
vlasac, cvijet i list
maslinovo ulje
sol


Listove ostavite cijele, sir narežite, također i češnjak pa složite na tanjur. Pospite listićima bosiljka, vlascem.
Posolite, popaprite te prelijte maslinovim uljem.

Salata ima poseban šmek ako je pokapate s malo aromatičnog meda. Mi smo stavile bagremov.










2 komentara :

  1. Za kaj se ti dragoljupčeki svađaju s koprom ? hehehe

    Zaista predivna salata. Obožavam ju. No pravi razlog da Vam u 6 izjutra pišem komentar je što je meni treća fotka po redu najbolja fotka cijelog bloga. Da Vas ne znam, mislio bih da ste unajmile food stilista. Kompozicija maslinovog ulja koje lijeno kapa s listića crvenog bosiljka dok u pozadini, iza kozjeg sira, sramežljivo proviruje list dragoljuba koji upravo kiše od papra...

    Ma cure, ostavile ste me bez riječi. Puno sam naučio o gastronomskoj fotografiji iz Vaših uradaka, ali ovo...

    OdgovoriIzbriši
  2. Puno hvala pelle:crveni se:
    Drago nam je što ti se sviđa fotka.
    jeka

    OdgovoriIzbriši