nedjelja, 8. srpnja 2012.

Nepečena pita sa sirom i šumskim voćem






Naše količine su raspodijeljene u 4 mala kalupića i jedan srednji, ovalni, no vi možete pitu raditi u normalnom kalupu.

Pripremite:

za podlogu:

250g domaćih ili kupovnih keksa s maslacem
75g maslaca
2-3 žlice šećera
1 žličicu cimeta

Otopite maslac, dodajte ga samljevenim keksima i zatim dobro promiješajte sve sastojke. Dobivenu smjesu utisnite u kalup kojeg prethodno malo namastite.


za kremu:

600g skute (Milbona, 40% m.m.)
200ml slatkog vrhnja
čašicu limoncella
100g vanil šećera u prahu

Izmiksajte slatko vrhnje sa šećerom, dodajte skutu, a na kraju ulijte limoncello. Kremu dobro izmiksajte pa nanesite na tijesto i stavite pitu u frižider da se hladi.


za preljev:

500g šumskog voća (maline, kupine, ribizle,..)
2-3 žlice vanil šećera
par žlica vode
malo domaćeg likera od šumskog voća (po želji)

Otopite šećer u vodi, dodajte šumsko voće i prodinstajte dok se malo ne reducira. Zatim dodajte alkohol po želji i dobro rashladite. Preljev prelijte po piti i servirajte uz koktel ili limunadu - recept u postu odmah nakon ovog.





Nema komentara :

Objavi komentar