nedjelja, 8. srpnja 2012.

Limunada od pečenih limuna





Pripremite:

10ak neprskanih limuna
1 šalicu šećera
vode da prekrije limune u tepsiji
1 mahunu vanilije
2-3 šalice mineralne ili soda-vode (može i obična voda)
nekoliko čačkalica ili štapića za ražnjiće ako imate visoke čaše
30ak bobica (ribizle, maline, kupine,...) za ukrašavanje


Na čačalice ili duže štapiće nabodite bobice voća i pripremite ih za dekoriranje čaša s limunadom.


Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Prerežite limune, stavite ih u tepsiju i posipajte šećerom. Dodajte  vodu i po dužini prerezanu mahunu vanilije. Pecite 20ak minuta dok limuni ne poprime zlatno-smeđu boju, a zatim ostavite da se ohladi.


Iscijedite limune u blender, izgulite i pulpu, ulijte sok iz tepsije pa blendajte, a po potrebi i procijedite. U čaše stavite led, napunite ih limunovim sokom do polovice, a onda dolijte mineralnu ili soda-vodu.

Ovakva limunada zbog pečenih limuna neće biti toliko "oštra" kao klasična. Ako želite, dodajte joj neki alkohol, poput vodke.




Nema komentara :

Objavi komentar