Maja za natječaj na Forum.hr
Pripremite:
10ak neprskanih limuna
1 šalicu šećera
vode da prekrije limune u tepsiji
1 mahunu vanilije
2-3 šalice mineralne ili soda-vode (može i obična voda)
nekoliko čačkalica ili štapića za ražnjiće ako imate visoke čaše
30ak bobica (ribizle, maline, kupine,...) za ukrašavanje
Na čačalice ili duže štapiće nabodite bobice voća i pripremite ih za dekoriranje čaša s limunadom.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Prerežite limune, stavite ih u tepsiju i posipajte šećerom. Dodajte vodu i po dužini prerezanu mahunu vanilije. Pecite 20ak minuta dok limuni ne poprime zlatno-smeđu boju, a zatim ostavite da se ohladi.
Iscijedite limune u blender, izgulite i pulpu, ulijte sok iz tepsije pa blendajte, a po potrebi i procijedite. U čaše stavite led, napunite ih limunovim sokom do polovice, a onda dolijte mineralnu ili soda-vodu.
Ovakva limunada zbog pečenih limuna neće biti toliko "oštra" kao klasična. Ako želite, dodajte joj neki alkohol, poput vodke.
Nema komentara :
Objavi komentar