Pripremite:
za tijesto:
300g oštrog brašna
180g maslaca
100g šećera
malo soli
limunova korica
1dl vode
za nadjev:
1kg bresaka
120g šećera
jedan neprskani limun
nekoliko listića lavande
Maslac narežite na kockice. Posolite brašno i uribajte limunovu
koricu, umiješajte šećer. S ledeno hladnom vodom brzo radeći umijesite tijesto i odložite ga u
hladnjak.
Breskve ogulite i narežite na ploške, a limun operite i narežite na tanke kriškice.
Tijesto razvaljajte i njime prekrijte namašćeno dno pleha srednje
veličine. Pecite tijesto 10 minuta na 180 stupnjeva.
Izvadite tijesto iz pećnice, nekoliko minuta ga ohladite pa poslažite
breskve, pošećerite, poslažite limun i posipajite lavandinim cvjetićima.
Pecite pola sata na 175 stupnjeva.
Čudovito! Divan kolač!
OdgovoriIzbrišiHvala! :) Jednostavno je, a jako fino.:)
Izbriši(Maja)
Mmmm kak ovo dobro izgleda <3
OdgovoriIzbrišiobožavam breskve i kolače s njima