srijeda, 4. srpnja 2012.

Pitasti kolač od bresaka





Pripremite:

za tijesto:

300g oštrog brašna
180g maslaca
100g šećera
malo soli
limunova korica
1dl vode

za nadjev:

1kg bresaka
120g šećera
jedan neprskani limun
nekoliko listića lavande

 
Maslac narežite na kockice. Posolite brašno i uribajte limunovu koricu, umiješajte šećer. S ledeno hladnom vodom brzo radeći umijesite tijesto i odložite ga u hladnjak.

Breskve ogulite i narežite na ploške, a limun operite i narežite na tanke kriškice.
Tijesto razvaljajte i njime prekrijte namašćeno dno pleha srednje veličine. Pecite tijesto 10 minuta na 180 stupnjeva.

Izvadite tijesto iz pećnice, nekoliko minuta ga ohladite pa poslažite breskve, pošećerite, poslažite limun i posipajite lavandinim cvjetićima.
Pecite pola sata na 175 stupnjeva.





3 komentara :