ponedjeljak, 23. srpnja 2012.

"Čips" od tikvica i patlidžana


Maja za natječaj na Forum.hr


Pripremite:

1 veći patlidžan
1 veću tikvicu (očišćenu od sjemenki)
3dl light jogurta (ili pola jogurta/pola kiselog vrhnja)
2 žličice garam masale
1 žličicu ljute crvene paprike
prstohvat kima
listove peršina (može i menta ili korijandar)
sol
svježe mljeveni papar
maslinovo ulje

Narežite patlidžane i tikvice na tanke šnite. Ako volite hruskavo, narežite ih što tanje. Patlidžane posipajte mješavinom garam masale i soli. Pripazite jer su neke mješavine garam masale već dosta slane.

Tikvice očistite od sjemenki i samo malo posolite.


Poslažite šnite povrća na papir za pečenje, pokapajte maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 220C. Nakon 10ak minuta okrenite i pecite još 10ak minuta.
Pazite da se ne prepeku, ali patlidžani moraju dobiti boju.


Dok se povrće peče, pripremite umake. U jednoj zdjelici pomiješajte jogurt, listiće korijandra/peršina i kim u prahu (po potrebi malo posolite), a u drugoj jogurt, ljutu crvenu papriku i malo svježe mljevenog papra.






1 komentar :