Maja za natječaj na Forum.hr
za podlogu:
250g zobenih pahuljica (ili kuhana zobena kaša po preporuci drage nam Alise)
(dio zobenih pahuljica možete zamijeniti mljevenim orašastim plodovima)
zobeno vrhnje ili mlijeko da poveže smjesu (oko 150ml)
(ako vam ne smeta maslac, upotrijebite oko 80g umjesto zobenog vrhnja, a možete upotrijebiti i oko 100g posnog sira)
tekuće sladilo (u količini koja zamjenjuje oko 70-100g šećera)
cimet
za kremu:
500g posnog sira (Milbona)
sok 1 limuna
malo arome vanilije ili prave vanilije ako imate (unutrašnjost jedne mahune)
sladilo tipa Stevija (u količini koja zamjenjuje 100g šećera)
4 jaja
Smiksajte kremu tako da dobro izradite posni sir i sladilo, dodate limun, a zatim jedno po jedno jaje. Kremu izlijte na "tijesto" i pecite 15min na 175C, a onda pećnicu smanjite na 160 i pecite još 10ak minuta.
Kad se rashladi, po površini poslažite jagode.
Za one koji manje paze na prehranu, može se staviti i bijela krema, na ovu žutu, kao u klasičnom čizkejku.
U tom slučaju, kad je kolač pečen, na površinu treba izliti 2 kisela vrhnja (crveno i plavo) izmiksana sa šećerom i peći još 5 min.
isprobala danas, s visnjama.. odlicno za nas koji pazimo na prehranu..
OdgovoriIzbrišihvala cure..
BB
Drago nam je da ti se sviđa! :) Super je i s trešnjama, šumskim voćem.. Bit će još pokoja slastica od posnog u našoj novoj temi.;)
Izbriši(Maja)
Ako nemam sladila, onda stavim u koru 70-100g secera a u kremu 100g?
OdgovoriIzbrišiOdlicno izgleda!c
Hvala! :):)
IzbrišiDa.:) Čak bih rekla da je i 50g dovoljno za podlogu, ako u kremu ide 100g.
(Sladila koja koristim su okusom slabija pa pojačam omjer ako koristim njih umjesto šećera.)
(Maja)