nedjelja, 17. lipnja 2012.

Glatkić od jagoda i bademovog mlijeka


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Pripremite:

100g posnog sira
250g jagoda
100ml bademovog mlijeka
malo lucuma praha ili stevije
po želji svježi bosiljak ili mentu


Bademovo mlijeko:

1/2 šalice blanširanih badema (nakon blanširanja, ogulite kožicu)
2 žličice meda ili zaslađivač (po želji)
1.5-2 šalice vode (ovisno koliko želite da mlijeko bude gusto)

Napravite cjediljku od nekoliko slojeva gaze. Stavite bademe u blender. (Možete ih namakati preko noći, ali nije nužno.) Dodajte med/zaslađivaš i šalicu vode. Uključite blender na najfinije sjeckanje, neka miješa dok ne dobijete gustu kremastu tekućinu. Dodajte preostalu količinu vode i miješajte par minuta. Dobro procijedite.

Ako je ostalo većih komadića, niste dovoljno dugo blendali, ali to možete iskoristiti s još vode za dodatnu količinu mlijeka.
U slučaju da ovo mlijeko koristite za shake, ne morate ga procijediti.


Narežite jagode i dodajte posni sir, izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte lucuma prah ili steviju, bademovo mlijeko i listove bosiljka/mente pa dodatno izmiksajte dok ne postane glatko.



Ukrasite po želji.

Ako volite rjeđe glatkiće, a nemate bademovog mlijeka, dodajte još jagoda ili light jogurta.




Nema komentara :

Objavi komentar