ponedjeljak, 2. travnja 2012.

Juha od povrća i janjetine




Pripremite:

600g janjetine od vrata ili rebara
 

300g krumpira  
2  glavice luka srednje veličine  
2 mrkve
2 korijena peršina, malo lista

1 celer - korijen i list

1 glavica mladoga kupusa

papar u zrnu

svježe mljeveni papar

sol

maslinovo ulje

kopar




Na maslinovu ulju kratko dinstajte narezan luk, mrkvu, celer i
peršin. 


Dodajte narezanu janjetinu, posolite, a zatim dodajte papar u zrnu i kuhajte na laganoj vatri oko 40 minuta.



Kupus krupnije narežite pa dodajte u juhu, također dodajte celerov i
peršinov list. Nalijte još malo vode, dodajte krumpir narezan na kocke.




Kuhajte još 20 minuta.


Juhu poslužite s malo kopra i svježe mljevenog papra.








 

Nema komentara :

Objavi komentar