četvrtak, 22. prosinca 2011.

Chocolate Brownies - Čokoladni browniesi


Maja prema receptu Tamasin Day-Lewis


Pripremite:

200g kvalitetne tamne čokolade
125g maslaca
225g vanil šećera
2 jajeta
1 žumanjak
4 žlice svježe skuhane kave
150g brašna
1 žličicu praška za pecivo
prstohvat soli
(šaku orašastih plodova)

Pećnicu ugrijte na 180C, a u posudu za pečenje (30x22) stavite papir za pečenje.

Otopite čokoladu na pari, a dok se čokolada otapa izmiksajte šećer i maslac. Kada smjesa postane pjenasta, dodajte jaja  žumanjak. Umiješajte čokoladu i kavu.

Prosijano brašno, prašak za pecivo i sol dodajte smjesi i zatim (po želji) umiješajte šaku nasjeckanih orašastih plodova.


Izlijte u posudu za pečenje i pecite oko 20-25min, dok vam čačkalica ne izađe iz kolača pomalo ljepljiva. Sredina mora biti donekle mekana, a ne kompaktna poput biskvita.


Ostavite da se malo ohladi i odmah narežite jer tada manje puca nego kada se reže hladno.
Možete poslužiti s tučenim vrhnjem, a mi smo ga posipale koricom naranče.





Nema komentara :

Objavi komentar