Maja prema receptu Tamasin Day-Lewis
Pripremite:
200g kvalitetne tamne čokolade
125g maslaca
225g vanil šećera
2 jajeta
1 žumanjak
4 žlice svježe skuhane kave
150g brašna
1 žličicu praška za pecivo
prstohvat soli
(šaku orašastih plodova)
Pećnicu ugrijte na 180C, a u posudu za pečenje (30x22) stavite papir za pečenje.
Otopite čokoladu na pari, a dok se čokolada otapa izmiksajte šećer i maslac. Kada smjesa postane pjenasta, dodajte jaja žumanjak. Umiješajte čokoladu i kavu.
Prosijano brašno, prašak za pecivo i sol dodajte smjesi i zatim (po želji) umiješajte šaku nasjeckanih orašastih plodova.
Izlijte u posudu za pečenje i pecite oko 20-25min, dok vam čačkalica ne izađe iz kolača pomalo ljepljiva. Sredina mora biti donekle mekana, a ne kompaktna poput biskvita.
Ostavite da se malo ohladi i odmah narežite jer tada manje puca nego kada se reže hladno.
Možete poslužiti s tučenim vrhnjem, a mi smo ga posipale koricom naranče.
Nema komentara :
Objavi komentar