subota, 26. studenoga 2011.

Terina od guščje jetre




Ovo jelo smo pripremili od jetre domaće guske koja nije prošla poseban režim prehrane kojim se dobiju savršena, bogata i masna jetra za savršenu paštetu. To i jest razlog modificirane pripreme ove ipak jako ukusne terine.

Pripremite:

2 guščje jetre
1 glavicu ljutike
50g maslaca
1dl konjaka
100g pancete narezane na tanke listove
sol
papar
kadulju
lovor


Jetru natopite u hladnu vodu i očistite od svih žilica i tanke opne.

Oprezno zagrijte maslac pa kratko prepržite sitno narezan luk. Dodajte jetru narezanu na veće komade pa pecite 10ak minuta.



Ohladite, a zatim vatrostalnu posudu namažite maslacem pa obložite listovima pancete i nekoliko listića kadulje i lovora. Jetra, luk i maslac u kojem se pržila ispasirajte. Nemojte pretjerati da ne dobijete prerijetku kašicu. Smjesu posolite i popaprite, dodajte konjak i izlijte u posudu s pancetom.



Pecite u vodenoj kupelji oko 60 minuta na 170 stupnjeva.


Ohladite.


Poslužite s prepečencem ili bijelim domaćim kruhom.

  


 

Nema komentara :

Objavi komentar